torstai 23. tammikuuta 2014

Onnistuneet treenit sekä älynväläyksiä ..

Eilettäin treenailtiin taas collie-vuorolla. Matkassa mukana Giara sekä Woody.

Giaran kanssa taidetaan oikeasti olla oikealla tiellä. Keväällä minulla oli käsissäni veteraani ikäinen koira, joka selvästi oli lopen kyllästynyt samojen tokoliikkeiden jankkaamiseen vuodesta toiseen samalla kaavalla. Enkä voi kyllä ihmetellä, sillä onhan se reppana osannut alokasluokan liikkeet jo 8 kuisesta rääpäleestä asti ja avoimen luokan liikkeetkin on olleet hallussa varmasti ennen parin vuoden ikää. Tylsäksihän se tahtoo käydä itsellekin ;) Kesän Giara piti melkein totaalista treenitaukoa ja syksyllä kun otin sen taas hallille mukaan, päätin että nyt rikotaan kaavat ja lähdetään katsomaan löydetäänkö sieltä se kadonnut motivaatio. Eilen hallilla sain tuntea suuria ilon ja onnistumisen tunteita kun tajusin, että katsos, nythän minulla on käsissäni taas se super innokas ja vikkelä pikku G. Vaihtelevat ja monipuoliset treenit ovat tuottaneet tulosta. Kaavojen rikkominen ja yllätyspalkkaamiset ovat saaneet pikku Giaran silmät suorastaan loistamaan, koska se on niin ihmeissään, että herranjestas, tästäkin voi tulla jo palkkaa :D Iso kiitos treenikavereille, jotka ovat avanneet silmäni tässä vuosien saatossa ja saaneet ymmärtään, että kaavamainen treenaaminen ei ehkä ole se juttu ;)

Woodin kanssa kasailtiin voittajanliikkeitä. Edellisperjantain nuorten koirien tokoringin treeneissä ohjaajamme pyysi minua miettimään Woodin sivulletuloja noudoissa. Nyt olin sitä sitten tehnyt. Woodihan tuo kapulan minun eteeni. Luoksetulot se tekee suoraan sivulle. Avoimessa luokassa minun ei vielä tarvinnut niin paljon ressata, jos se jäi noudon jälkeen hippasen vinoon sivulleni, mutta nyt kun suuntana on suuri tuntematon voittajaluokka, olisi tyhmää ottaa pistemenetys jokaisesta noutoliikkeestä sen takia, että koira jää hieman vinoon sivulle tulossa noudon jälkeen. Perjantaina vielä ajattelin, että eihän se ole muutakuin, että hion sivulletuloja 90 asteen kulmasta. Woodilla on sivu paikkana niin varma, että kyllä sen sieltä saa kun vaan muistuttaa. Lisäksi se osaa käyttää takapäätään kohtuu hyvin. Kuitenkin jo muutamien toistojen jälkeen tajusin kyllä tokoringin ohjaajan pointin: woody on pitkän mallinen ja 90 asteen sivulletulo ei ole oikeasti sille mikään helppo juttu! Niimpä päätin, että rupean opettamaan Woodille sivulletulot myös minun takaani kiertäen, toki eri käskyllä. Jatkossa se saa edelleen tehdä kaikki muut liikkeet normaalisti sivulle tullen, koska se pystyy siihen hyvin ja tekee tarkkaa työtä, mutta noudoissa se saa oppia kiertämään minut sivulle tulossa, jotta saadaan se kaunis, suora loppuasento aikaiseksi :) Muutamia kiertämällä sivulle tuloja sitten treenattiinkin ja hyvin Woody ne teki tajuttuan mitä siltä pyydän. Vahvistusta käskyyn, varmuutta koiralle ja vauhtia niin hyvä tästä tulee :) Kiitos Heidi todella hyvästä pointista! :) Seuraavaksi tulenkin nykimään sinua hihasta, että miten saadaan vauhtia tuohon  :D On nimittäin ensimmäinen koirani koskaan jolle opetan sivulletuloja takaa kiertämällä ;)

Lisäksi Woodin kanssa treenailtiin ruutuun menoa ja sieltä vauhdilla pois tulemisia, liikkeestä istumista - joka viimein alkaa onnisuta myös seuraamisesta!, kaukoja liikkuroituna läheltä, luoksetulon seis- ja maastoppeja sekä seuraamisen sivuaskelia. Loppukivana vedettiin kotiläksyksi saatua tehtävää eli noutokapula suuhun ja agilityradalle. Voin kertoa, että hauskaa oli meillä molemmilla :D Ideanahan siis se, että Woody saa varmuutta kapulan kantoon ja saa ajatuksen, että se suussa tapahtuu kaikkea kivaa ja se suussa ainoa oikea askellaji on laukka ;) Hieman hömppää kyllä, mutta erittäin mukavaa ;)

Treeneistä kotiin ajellessani tapani mukaan pohdin syntyjä syviä. Suurimmaksi ajatukseksi jäi se, että voihan kehveli, kyllä tuon Giarankin kanssa varmaan vielä kisakentille joutuu. Joten ei muutakuin katselemaan kisakalentereita.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti