maanantai 28. heinäkuuta 2014

Heinäkuun helteet..

Iltalenkkimaisemia ;)
Heinäkuu on jo pitkällä ja helteistä ollaan saatu tänä kesänä nauttia. Huiskuhäntien kanssa ollaankin ruvettu harrastamaan näin lomalla yölenkkeilyä jotta ei ihan päästäisi laiskistumaan ;) Päivisin on niin tuhottoman kuuma ettei etenkään meidän Giara vanhus oikein nauttisi ulkoilutuksistaan. Onneksi tuossa takapihalla on kuitenkin tuo uimamonttu, jossa on pulahdeltu harva se päivä karvakorvien kanssa viilentymässä :) Mut ei me helteistä huolimatta olla silti ihan täysin tekemättöminä olla oltu:

Bobby, Giara ja Woody
 Bobbyn kanssa ollaan iltojen viilennyttyä käytyä maastoilemassa ja tokihan mukana ovat pyörineet myös Giara ja Woody. Giara on kyllä niin loistava hevoskoira, että parempaa ei voisi toivoa! Sen sijaan minun niin kuuliainen Woody-poikani on osoittanut ne ainoat huonot puolensa tuon kopukan kanssa: Woodyn mielestä hevosen ei kuulu mennä muita askellajeja kuin käyntiä kun mamma on selässä ;) Viime kesänä jo tämän ongelman huomasin ja selästä käsin Woodia komentaessani sepä ei välittänyt tuon taivaallista ;) Tänä kesänä pitkälti vain Giara on kulkenut heppalenkeillä mukana ja jotenkin olin jo ihan unohtanut Woodin touhut Bobbyn kanssa ;) Woodihan siis yrittää napata hevosta hännästä jos esimerkiksi nostan laukan maastossa ;) Jospa tässä loppukesäloman aikana pureutuisin tähän ongelmaan ja kertoisin Woodille vähän paremmin, että mitenkäs siellä maastossa oikein hevosen kanssa kuljetaan. Olisi niin kätevää lenkittää noita molempia Bobbyn kanssa ;)

Se kaivattu mura(!) treenipelto :)
 Woodin kanssa ollaan vähän aksailtu ja tokoiltu, mutta pääasiassa koko kesäloma ollaan kyllä ajettu jälkeä ;) Helteistä huolimatta melkein joka viikko ollaan nyt vedetty 4-5 päivän putki jälkeä ja sitten aina viikonloput huilittu. Esineet alkavat olla todella kivalla mallilla ja niihin alkaa olla jo minullakin luotto, että Woody ei niistä enää yli päästele tai jätä ilmaisematta :) Suorat se ajaa myös todella hienosti, kulmissa sillä on ollut pientä epätarkkuutta verrattuna viime vuoteen mutta tämän viikon pestinä onkin laittaa ne takaisin kuntoon :) Ollaan päästy myös ajamaan vieraan tekemää jälkeä täysin vierailla esineillä ja siinäkään ei ongelmia ollut, joten kyllä on pakko myöntää että minulla alkaa olla luotto koiraan kohdillaan :) Tämän päivän treeni viimeistään nosti minun haaveeni taas pintaan kun sain viimein minun painajaiseni: murapellon, treenikäyttöön ja Woody siis ajoi elämänsä toisen jäljen muralla ilman mitään ongelmia! Jokaisen askeleen se hienosti poimi ja ajoi tarkasti ja varmasti :) En voisi olla tyytyväisempi :) Nyt sitten alkaa/jatkuu aika tarkkaan suunniteltu treenijakso tuonne syyskuulle asti: tekniikkaa, motivaatiota, kestoa, alustavaihteluja, eri mittaista liinaa, vieraan jälkeä, harhoja ynnä muuta mukavaa :)

Tässäpä vielä linkki Woodin viimeviikon jälkeen, jossa treeninä oli alustavaihdokset: pitkä heinä -> ojan ylitys -> tien ylitys -> ojan ylitys -> lyhyt nurmi -> pitkä heinä -> erimittaista heinää. Woody tekee tuossa jäljellä elämänsä 3. ja 4. ojan ylityksen sekä ensimmäisen tien ylityksensä :) Pitkässä heinässä näkee, että homma meinaa olla koiralle vähän liian helppoa kun vauhti kasvaa verrattuna mitä ajaa lyhyemmällä/muralla ja samoin siellä muutama ohjaajan kämmikin paljastuu, mutta laitetaan nyt näkyviin ku kerrankin on kuvattu :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti