sunnuntai 21. elokuuta 2016

Terveystuloksia ja paluu rallytokon pariin :)

Kesä alkaa kääntyä syksyksi. Loma on ohi. Kalenteri ei vain näytä yhtään siltä koirahommien osalta :D Positiivista kuitenkin, että voin melkein luvata, että blogi alkaa taas päivittyä hieman reippaammin, kun tulee oltua kotonakin ;)

Woody rallytokon AVOluokan 1 :)  

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna tehtiin paluu rallytokon pariin Giaran ja Woodin kanssa. Tuplakisat saivat houkuteltua minut liikkeelle ajatuksena, että yhtenä päivänä voisi saada kaksi tulosta. Tällä kertaa jopa vähän treenattiin! :) Avoimessa luokassa uusina liikkeinä vastaan tuli seuratessa tehtävä pyörähdys, istumasta seisomaan nousu ohjaajan vierellä ja paikallapyörimiset. Kaikki helpommin sanottu kuin tehty! Täytyy myöntää, että pienoinen paniikki alkoi iskeä ohjaajaan kun pari päivää ennen kisoja alettiin vasta kokeilemaan, että mitenkäs nuo hommat onnistuu. Ja täytyy myöntää myös, että ilman taitavia treenikavereita, ei tämä ohjaaja olisi niin nopeasti keksinyt toimivia jekkuja, joilla niin Giara kuin Woodikin saatiin nuo uudet temput omaksumaan ;) Kiitos siis Kaarina ja Tiina! ;)


Woody ja Henna rallytokossa avoimen luokan 2. radalla sijoitus 3

Woodyn kanssa kisat menivät erittäin mainiosti. Eka radalta 99p ja luokkavoitto! Toisella radalla sateen aikaansaama lammikko sai aikaan meille yhden osasuorituksen mönkään menon, mutta sieltäkin tuloksena 86p ja sijoitus kolmas! Jotenkin nyt hieman ohjaajakin puraisi enemmän rallytokokärpänen kun taluttimen on saanut heittää pois ;) Woodikin tuntui enemmän olevan kuulolla ja sen kanssa oli kyllä oikeasti mukavaa kehässä! Koulutustunnusta lähdetäänkin sitten yrittämään SM-rallytokoista lokakuussa, sillä näillä tuloksilla napsahti joukkuepaikka Sievin kennelkerhon joukkueeseen ;)

Giaran kanssa sen sijaan ei mennyt ihan niin nappiin :P Ensimmäisellä radalla se vielä suoritti ja teki osan jutuista tosi mallikkaastikin :) Kämmejä vain mahtui matkalle liikaa ja tuloksena 66p, eli ei tulosta. Toisella radalla Giara olikin sitten jo niin kummallinen, että jouduin keskeyttämään radan sen osalta. Samalla myös päätöksen sai Giaran kisaura lajissa kuin lajissa. Pakko on vain myöntää, että vanhuus on jo tehnyt tehtävänsä Giaran kanssa tietyiltä osin. Kuulo sillä ei tahdo enää pelata ja näössäkin lienee jo vikaa. Jatkossa Giara saakin siis keskittyä mukaviin touhuihin ja kaiken kisamaisen mälsäilyn voi oikeasti unohtaa :)

Lonkat  ja LTV 5,5 vuotiaana :)

selkärankaa

Woody poika käväisi myös lääkärissä tekemässä hieman lisää terveystutkimuksia. Alunperin olin ajatellut, että kun Woodin selkä on vajaa 2 vuotiaana kuvattu epävirallisesti terveeksi, että se riittää minulle ellei sitten ala tulla jotakin ongelmia. Nyt kun agilityä on pari vuotta Woodin kanssa harrastettu, on minulle kuitenkin alkanut tulla tunne, että minua kiinnostaisi tietää että siellä selässä on edelleen kaikki kunnossa. Lisää pontta kuvauksissa käymiseen toi myös rotuyhdistyksemme tiukentunut vaatimus virallisiin selkäkuviin liittyen. Niimpä sitten varasin Woodille ajan kuvauksiin. Eläinlääkärin vastustusyrityksistä huolimatta halusin, että koko koira kuvataan. Lääkäri oli sitä mieltä, että kun koiralla on kuvattu terveet lonkat ja kyynärät aikanaan, niin ei ne siitä miksikään muutu ellei tapahdu tietysti jotain onnettomuutta. Sain kuitenkin puhuttua lekurin ympäri että minun rahanihan siinä hukkaan menevät ja niin sitten koko koissu läpivalaistiin. Kuvanneen eläinlääkärin mukaan (Pentti Tapio) Woodin lonkat ja kyynärät olivat edelleen täysin priimassa kunnossa. Hyviä - ellei jopa mahtavia! - uutisia siis :)

Kaularankaa
Selkä kuvattiin kauttaaltaan ja jo kuvannut eläinlääkäri sanoi, että selkä on niin terve kuin olla ja voi. Vahvistuksen hänen lausunnolleen toi kennelliiton viralliset lausunnot: SP0, LTV0 ja VA0. Jiihaa!!

Selkärankaa


Yksi elämäni iloisimmista päivistä :) Vaikka toki odotinkin, että kaiken pitäisi olla kunnossa kun Woody ei ole koskaan mitenkään oireillut, mutta silti aina ovat jännittäviä nuo kuvaukset. Helpotus on suuri ja tunne mahtava, että minulla on  käsissäni 5,5 vuotias mahtava otus, joka on luustoltaan niin terve kuin vain olla ja voi. Kelpaa harrastaa ja agilityäkin uskaltaa jatkaa vielä vähän pidemmälle kuin alunperin olin suunnitellut :)

Lisää mukavia uutisia kuultiin myös Woodin pentujen taholta. Viekkaan Valkeen A-pentueesta käväisi pari pentua näyttelyissä ERien ja SAiden kanssa :) Onnea Martta ja Ron kotijoukkoineen! Lisäksi Martta (Viekkaan Valkeen Aito Manteli) käväisi luustokuvissa ja kennelliitton lausuman mukaan lonkat B/B, kyynärät 0/0 ja LTV0. VA lausuntoa vielä odotetaan ja spondyloosista ei valitettavasti vielä saa virallista lausuntoa, koska Martta oli kuvaushetkellä alle 2 vuotias. Joka tapauksessa näiltä osin kyseessä on terve nuori koira, suuresti onnea Marianne ja Martta!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti