sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Jälkeä, valokuvausta ja vähän agilityäkin ;)

 
Alkaa nuo meidän otsikon aiheet hieman toistaa itseään? ;) Mut minkäs teet, illat ne kuluvat edelleenkin siellä jälkipellolla. Yrittämääni koepaikkaa ei saatu vaikka 1.varasijalla keikuttiinkin. Samana iltana lähdettiin sitten ihan treeni mielessä ajamaan vähän koemaisempi jälki pitkällä liinalla. Alusta oli kohtuu haastava, päivä-kaksi sitten ajettu heinäpelto, lyhyttä ja paikoin kuivaa pohjaa. Tuuli oli kohtuullisen voimakas. Jälki lähti hyvin liikkeelle, pientä haparointia alussa, mutta sitten mentiin todella varman oloisesti. Ensimmäisen esineen Woody ilmaisi vinoon, mutta en siitä välittänyt koska tässä treenissä keskityttiin ihan johonkin muuhun ;) Kolme ekaa kulmaa sujuivat mainiosti, mutta sitten neljännellä suoralla tapahtui jotain. Woody kääntyi jäljellä ja jäi seisomaan minua tuijottaen. What?? Kerrankin sattui kuitenkin niin hyvä tuuri, että juuri tämä jälki on videolla. Sitä onkin sitten katsottu moneen kertaan omin ja treenikavereiden silmin ja mietitty mitä oikein tapahtui? Juuri tuolla suoralla oli kohtuullinen vastatuuli (minkä vuoksi seuraavan esineenkin ilmaisee liian aikaisin), liinaan tuli melkoinen heilahdus juuri ennen woodyn pysähtymistä, liina oli väärin jo koko edellisen suoran ajan...Monenlaista selitystä Woodyn käyttäytymiselle löytyy. Toki itse toivon, että jokin syy siihen on, koska en haluaisi ajatellakaan, että se vain päätti yhtäkkeä jättää leikin kesken, mikä ei todellakaan ole sen tapaista ;) Loppujälki selvittiin kuitenkin onneksi kohtuudella ja viimeisen esineen ilmaisi oppikirjan mukaisesti. Seuraavana päivänä käytiin ajamassa paikkausjälki, jossa ei mitään epävarmuutta kyllä näkynyt vaan Woody matkasi jäljellä kuin vanha konkari :) Laitanpa tähän kuitenkin teidänkin iloksenne tuon epäonnistuneen jäljen videon, niin voitte katsoa ja jokainen tehdä omat tulkintanne mikä meillä meni pieleen ;)
 
 
Nyt onkin meillä sitten kaksi viikkoa aikaa laittaa paketti kasaan rotumestaruuksia varten. Eli jälkipellolla vietetty aika jatkuu ;)
 
Aslan mallina ;)

 
Omien treenien lisäksi ollaan ehditty vähän myös keskittyä ensi vuoden valkkareiden TOKO-rotumestaruuksiin, jotka järjestää Sievin kennelkerho. Kisat tullaan pitämään toukokuussa 2015 Nivalassa ja sitä varten ollaan jo kennelkerhon porukalla laitettu rattaita pyörimään :) Käytiin muunmuassa Wanda prinsessan ja Anna-Kaisan Assin kanssa hieman valokuvamalleina, jotta saatiin sopivia täytekuvia valkkariaiheella tulevaan rotumestaruuslehteen.  Hienosti jaksoi koirat poseerata vaikka Wandaa aluksi hieman epäilinkin, että liekköhän tuo enää uskoo mitään mitä sille sanon ;) Siellä se napotti kuitenkin kuin vanha tekijä, hassu koira :)
 
Viime viikonloppuna nollattiin sitten päätä peltotreeneistä ja kaikesta muustakin viettämällä koko viikonloppu agilityn merkeissä Sievin kennelkerhon kentällä. Taina ja Antti Kurvinen olivat saapuneet meitä valmentamaan ja niimpä kahtena päivänä viiletettiin agilityä enemmän kuin varmaan koko kesänä ;) Woody oli todella pätevä :) Lähinnä sai ohjaaja noottia siitä, että koiraan pitäisi luottaa paremmin. Se lukitsee kuulemma esteet hyvin ja irtoaa niille kun minä annan sille vain tilaa siihen, enkä kuskaa sitä kädestä pitäen jokaiselle esteelle ;) Monenlaisia uusia ohjauskuvioitakin opittiin; twistit, pakkovalssit, niistot, jaakotukset sun muut tulivat tutuiksi ja varsin hyvin ne toimivat meidän Woody pojalle :) Palkkaushommiakin katsottiin, että mihin ja miten minun kannattaa jatkossa Woodia palkata jotta siihen saataisi vähän lisää vauhtia ilman, että sen hyvö estevarmuus kärsii. Kaiken kaikkiaan siis oikein antoisa viikonloppu, jonka johdosta nyt on taas selattu agikisojenkin kalentereita, että josko sitä ehdittäisi vielä tälle vuodelle kisatakin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti