sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Vuoden ekat agilitykisat

Woodin kanssa startattiin kisavuosi 2018. Tällä kertaa agilityn merkeissä. Lähellä kyllä oli, että starttaamatta olisi jäänyt sillä jotenkin niin paljon vastusti lähteminen kisoihin tällä kertaa :P Ei siinä, etteikö kisaintoa olisi ollut, mutta jäätynyt auton kontti, uusimaton lisenssi ja viimeisen illan ilmoittautuminen osaavat kyllä lyödä vähän kapuloita rattaisiin ;)

Suuntasimme kisareissullamme Kuopioon, jossa Katarina Virkkala tuomaroi kaksi rataa ja Eeva-Liisa Pohjonen sitten kolmannen. Aiemmalta Kuopion reissulta olimme palkinnoksi saaneet ilmaista starttirahaa, joten siksi suunta vähän erikoisempaan kisapaikkaan meille :)

Ensimmäisenä ratana kilpailtiin hyppyrata. Siihen oli kyllä osattu lyödä takakiertoja mukavasti vähän joka paikkaan ja tarkkana sai olla myös keppien viennin kanssa. Lähdössä kuultu etenemä 3,8 m/s merkitsi jo sitä, että tällä rataprofiililla me ei parhaimpanakaan päivänä siihen pystyttäisi, joten lähdettiin sitten hakemaan hyvää mieltä ja puhdasta rataa :) Ja se me tehtiin. Puhdas rata yliajalla. Hieman oli tahmeaa tosin meno ja Woody ei oikein edennyt. Liekö pitkä tauko tehnyt tekojaan ja kumpikin vähän taas muisteltiin, että miten tämä meidän yhteistyö sujuu ;)

Toisella radalla tulivat kaikki kontaktiesteet kehiin ja edelleen takakierrot oli nostettu kunniaan ;) Etenemä 3,5 m/s oli sellainen, että siihen me kyllä pystyttäisiin vaikka vähän jotain sattuisikin, joten fiilis oli hyvä. Woody vain edelleenkin oli vähän tahmea ja niimpä kun A:n kontaktilta otimme vitosen, yllytin sitä radalla ihan tosissani että sain sen hereille, välittämättä muista virheistä. Loppuradan se kulkikin sitten paremmin :) Ja teki todella hienon keinun!

Kolmas rata olikin sitten niin kiva, että en meinannut malttaa millään milloin pääsisin sen juoksemaan. Takakierrot oli jätetty pois ja rata oli tilava, pitkillä vientiväleillä. Nyt saisi koirapoika juosta! :) Hieman itseä arvelutti, että kulkeekohan Woody vieläkään ja mietitytti että mikäs tässä nyt mättää. Alkaako oikeasti vain ikä tulla vastaan, koska selvästi koira kyllä lajista edelleen tykkää.. Onneksi sain unohtaa mietintäni, sillä tällä radalla Woody kyllä kulki. Harmitukseksi pari kämmiä ohjauksissa radalla kävi, jotka veivät arvokkaita sekunteja ja keinulle tulimme liian pitkällä välillä toisiimme ja siinä taas hieman keikuttiin. Minun mokani täysin kyllä.  Kepeillä näkyi, että Woody alkoi väsyä, mutta loppusuoralla se irtosi komeasti eteenpäin. Lihaskuntoa jälleen siis ylös pikku hiljaa ja katsellaan sitten maaliskuun lopussa seuraavia kisoja :)

Kaiken kaikkiaan mukava startti kahdella puhtaalla radalla tähän vuoteen :) Meillä oli hauskaa ja se on pääasia :) Hieman tosin harmittaa, että molemmat agiradat olivat ihan todella mentäviä ja ihanneajat sellaisia että niihin olisimme kyllä pystyneet, mutta ei mahda mitään että hieman oli tauko laittanut meitä jäihin ;) Toivotaan, että tulevaisuudessakin vielä tällaisia mentäviä ihanneaikoja tulee meille vastaan :) Viime vuonna hieman alkoi turhauttaa kun meidän parhaimmillakaan radoilla emme ihanneaikoihin yltäneet ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti