maanantai 7. syyskuuta 2015

Woody poika agiliitämässä ja penneli näytelmissä

Woody luontopolulla
 Viikonloppu kului tuttuun tapaan koiramaisissa merkeissä :) Lauantaina suunnattiin Woodin ja Giaran kanssa Iisalmeen agilitykisoihin Jari Helinin radoille. Giara toki oli mukana ihan vain turistin ominaisuudessa ;)

Woody Ylivieskan agikisoissa (C) Jussi Alahäivälä
 Iisalmen kisat pidettiin Sawon Tassut ry:n uudessa hienossa hallissa ja puitteet olivat kyllä mainiot! Ensimmäisenä ratana juostiin hyppyrata, jossa heti lähdössä ihanneajan kuultuani pyörittelin silmiäni, että meillä ei ole mitään mahdollisuutta pystyä haluttuun 3,8 m/s etenemään. Yrittänyttähän ei toki laiteta ja niimpä lähdettiin tekemään parhaamme. Rata alkoi melkoisen haastavalla hyppy, hyppy, kepit pätkällä johon en meinannut millään keksiä edes rataantutustumisessa järkevää ohjausta. Eikä homma helpottunut keppien jälkeen tulevien kahden hypynkään osalta. Joka rataantutustumis kierroksella kokeilin eri ohjausta ja mikään ei tuntunut oikein toimivan. Viiden eka esteen jälkeen rata olikin sitten todella mukavaa menoa ja sinne asti piti siis selvitä ilman suurempia mokia. No, meidän starttivuoromme tuli ja eihän se ihan mutkitta lähtenyt menemään. Woody meinasi eka hypyltä karata kepeille kuten pelkäsinkin, mutta uskoihan koirapoika onneksi käskyäni ja tuli suorittamaan sen toisenkin hypyn ennen keppejä. Loppu rata mentiinkin sitten yllättävän sujuvasti ja maaliin tultiin puhtaalla radalla tuuletusten kera :) Harmittavasti vain kuten pelkäsinkin, aika ei ihan riittänyt. Vajaa sekunti tuli meille yliaikaa, mutta toisaalta mahtava fiilis oli, että ilman eka esteiden menetettyjä sekunteja olisi me voitu pystyä tuohon mahdottomalta tuntuneeseen aikaan :) Ja joka tapauksessa tehtiin yksi Woodin nopeimmista radoista kisoissa 3,69 m/s etenemällä ;)

Woody Ylivieskan agikisoissa (C) Jussi Alahäivälä
 Toiselle radalla lähdettiinkin sitten asenteella, että ei me tuohon ihanneaikaan pystytä, mutta yritetään nyt tehdä edes se tulos :) Videolta katsoessani ihan hirvittää tämä rata, vaikka oli siinä hyviäkin osuuksia esimerkiksi hieman haastavassa keppikulmassa ;) Keinun hitaudesta ja puomin erittäin erikoisesta ylöstulosta huolimatta puhdasta rataa tehtiin ihan sinne loppusuorille asti, mutta sitten en oikein tiedä mitä tapahtui ;) Ohjasinko Woodia jotenkin kiertämään hypyn vai mitä tein, koska selkeästi meillä kahdella oli täysin eri suunta loppuradalla ;) Alla teillekin videota siitä ei niin onnistuneesta agiradasta ;)


Woody Ylivieskan agilitykisoissa (C) Jussi Alahäivälä
 Kolmannelle radalle lähdin sitten ajatuksella, että nyt yritetään mennä niin lujaa kuin päästään. Jotenkin silti videota katsoessani ei etenkään oma liikkumiseni kauhean nopealta näytä ;) Rata menikin sitten alkumetreillä hyllytykseksi, kun yksi este hypättiin väärään suuntaan. Sen jälkeen selvästi rentouduttiin ja rata sujuikin kohtuu mukavasti ihan sinne viimeiselle hypylle asti jossa ohjaaja tekee jo jotain ihan kamalaa :P Tällä radalla ohjaaja myös laittoi woody pojan hyppäämään kontaktin rumasti alas puomilta tunkemalla kätensä eteen. Hyvin valaiseva oli siis saada video tästä niin tietää miten ei jatkossa toimi kisoissa kun ei tee niin treeneissäkään ;) Suuri kiitos kuvaamisesta Tanja! Näistä me opitaan :) Alla kolmannen radan video teillekin katseltavaksi ja kauhisteltavaksi ;)


Woody Ylivieskan agilitykisoissa (C) Jussi Alahäivälä
 Iisalmen kisoissa oli siis monenlaista muuttujaa. Woody kyllä jaksoi innolla kaikki kolme rataa, mutta taas näkyi meidän epävarmuus oudoilla kontaktiesteillä ensimmäisellä agilityradalla :/ Samoin näkyi myös se kuinka ohjaaja keksii ihan omiaan radoilla. Mutta näistä opitaan! Positiivista kuitenkin oli se, että me liikuttiin! Kolmannella agilityradalla olisi meidän vauhti riittänyt jos rata ei olisi ollut hylky heti alussa :) Posiitivista oli myös se, että selvisimme haastavista keppikulmista radoilla vaikka niitä ei juuri ole treenattu! :) Kontakteissa harmissani varasin meille sitten Sunnuntaille treeniaikaa Kokkolan halliin ja siellä käytiinkin sitten tekemässä kontaktitreeniä sekä varmuutta keinuun ja puomiin. Toivottavasti palauttelu treeni tuottaa tulosta :)


Giara ja Woody luontopolulla
 Kokkolan treenireissun yhteydessä käytiin myös pitkästä aikaa vähän vieraammalla maalla lenkillä :) Sievistä löytyi oikein upea luontopolku, joka Giaran ja Woodyn kanssa koluttiin läpi. Täytyy kyllä kehaista miten mukava harrastus on geokätköily, sillän ilman sitä olisi tämäkin paikka jäänyt kyllä löytymättä ;) 



Sunnuntaina saatiin sitten vielä upeita uutisia Woodin lapsosista :) Martta (Viekkaan Valkeen Aito Manteli) oli omistajansa Mariannen kanssa käynyt ensimmäisessä pentunäyttelyssään. Martta oli upeasti saanut KP:n ja ainoana valkkarina oli täten ROP-pentu! Matkahan jatkui sitten ryhmäkehiin ja siellä Martta nappasi upeasti RYP4-sijoituksen! Suuren suuret onnittelut Marianne ja Martta! Ollaan teistä niin ylpeitä! <3

Martta ja palkintosaalit (C) Marianne Kirjonen
Alla vielä Martan arvostelu tuolta pentunäyttelystä: Tuomarina Anita Al-Bachy
"Erinomaiset mittasuhteet. Kaunisilmeinen pää, oikeat pään linjat. Hyvä purenta, vahvat hampaat. Hieman vaaleat silmät. Erinomainen pigmentti. Hyvä kaula, tasainen selkä. Hyvä rintakehän pituus ja muoto. Lupaava eturinta. Hyväluustoiset oikein kulmautuneet raajat. Tiiviit käpälät. Hyvä häntä. Liikkuu vielä kapeasti takaa ja hieman löysästi edestä, mutta hyvällä sivuaskeleella. Hyvä karva ja väri."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti