perjantai 1. tammikuuta 2016

Tavoitteita uuteen vuoteen

Niin se vanhan vuosi taas taakse jäi ja eletään vuotta 2016. Uusi vuosi aina jotenkin nollaa pöydän. Vanhoja saa muistella niin hyvässä kuin pahassakin, mutta katseet tahtoo silti piirtyä tulevaisuuteen: tulevaan treenikauteen, tulevaan kisakauteen, tulevaan arkeen. Mitähän meillä mahtaa olla suunnitelmissa ja haaveissa vuodelle 2016? :) 

Vanhempien koirieni osalta en kauheasti enää tavoitteita aseta. Joukon vanhus, Giara 11v, porskuttaa kyllä menemään niin, että siinä ei juuri ikä paina ;) Ainoastaan todella lämpimillä ilmoilla huomaa, että ei Giara enää ihan nuori koira ole. Toinen asia, joka on hieman minua mietityttänyt on se, että onko Giaran näkö enää ihan sama mitä nuorena tyttönä? Välistä nimittäin tuntuu, että pitäisi lainata koiralle silmälaseja että se näkisi sille heittämäni palkat treeneissä ;) Iästään huolimatta Giara on edelleen kulkenut treeneissä säännöllisesti mukana. Uusien toko sääntöjen myötä aloin vähän vitsilläkin opettamaan Giaralle avoimen luokan liikkeitä. Hauskaa meillä kyllä on niitten kanssa ollut, kun koiraparalla on välistä mennyt pasmat ihan sekaisin kun vanhat liikkeet ovat saaneet uusia vivahteita. Giaran silmistä voi oikein nähdä sen hämmästyksen, että eikö hänen tosiaan tarvitse enää tehdä niin kuin hän on tehnyt tyyliin viimeiset 8 vuotta ;) Ilmeisesti aikanaan on tullut treenailtua aika kaavoihin kangistuneena hyvin liikemäisesti ;) Joka tapauksessa uusien sääntöjen mukainen treenailu on ollut niin mukavaa, että taas jälleen kerran tässä vakavissani harkitsen, että pitääkö meidän ottaa vielä kerran sellainen tehokuuri ja oikeasti lähteä veteraaninkin kanssa vielä kisakentille? Lupaa en mitään, mutta ainakin me nyt treenataan sillä mallilla, että jos se meistä molemmista on mukavaa ja meno tuntuu kokeisiin riittävältä, niin mikäpä meitä estää ;) 

Wandan Wandaali 9v myös edelleen porskuttaa. Juuri tällä hetkellä Wanda on todella hyvässä kunnossa olosuhteisiin nähden. Wandan kanssa eletään ja ollaan niin, että se saa elää sitä onnellista arkea häntä heiluen. Tavoitteena Wandan kanssa tulevaan vuoteen on pystyä pitämään se kunnossa ja huolehtia, että valkoisen huiskuhännän häntä heiluu yhtä iloisesti kuin tähänkin asti <3

Jos vanhuksien kanssa jo otetaan vähän iisimmin kuten muutama aiempikin vuosi, niin Woody pojan kanssa löytyy sitten niitä tavoitteita: osa suurempia ja osa pienempiä :) Ihan samanlaista tulostavoitteellisuutta ei tälle vuodelle kyllä aseteta mitä joskus aiemmin, mutta pitäähän sitä jotakin olla mitä kohti treenata ja haaveilla ;)

TOKOn saralla tavoitteena on kevään 2016 aikana hankkia Woodille se voittajan 1-tulos. Se riittää koko vuoden kisallisiin tavoitteisiin sillä sen jälkeen jäädään suoraan treenailemaan kuntoon loput EVL liikkeet ja toivottavasti sitten seuraavana vuonna oltaisi tuohon kuninkuusluokkaan valmiita ja voitaisi pyrkiä kohti sitä lopullista tavoitetta TOKOn osalta ;) Nytpä sen taisinkin ensi kertaa ihan kirjoittaa, aikanaan mahdottomalta tuntunut tavoite, joka nyt toisaalta tuntuu olevan ihan saavutettavissa kun vain sitkeästi jaksetaan tehdä töitä haaveemme eteen :) 

Agilityssä tullaan kisaamaan vielä vuosi 2016. Alunperin olin ajatellut, että viime vuosi olisi meille riittänyt, koska en suoraan sanottuna uskonut, että meidän menolla voisi kolmosiin asti päästä. Niin vain kävi ja matkan aikana on niin ohjaaja kuin koirakin kokenut melkoisen kasvun. Tammikuun 3. päivä startataan vuoden 2016 agilitykausi ja kisallaan ja treenaillaan sen mukaan mikä meistä tuntuu hyvältä. Tavoitteita ei aseteta, mutta haaveena on, että vuoden päästä olemme osaavampia kuin tänään :) Takki avoinna lähdetään siis katsomaan mihin asti riittää valkoisen kiiturin ja Hennan yhteistyö agin saralla ilman sen suurempia paineita :) 

FH-jäljen suhteen en vuodelle 2016 uskalla olla kovinkaan optimistinen. Yksi kokonainen välivuosi lajista näkyy varmasti ensi kevään pelloilla. Täysin on siis riippuvaista siitä, mitkä meidän mahdollisuudet on vuonna 2016. Pellolle varmasti mennään kun säät sen sallivat ja tottakai toivon, että siellä näkyisi se sama jälkikoira joka minulla oli 2014 syksyllä ja jos niin käy, tiedän, että meillä on ovet avoinna jopa sinne kisarintamalle. Toisaalta taas jos kevään pelloilla näkyykin koira, jolla on unohtunut tarkkuus tai tekniikka - saati sitten motivaatio!, niin tie on pitkä ja kivinen lähteä uudelleen rakentamaan sitä Woodia, joka minulla jo oli. Työ jonka jo kerran on huolella tehnyt ei varmasti maita, jos sen joutuu tehdä uudelleen ;) Mutta pidetään silti toki peukut pystyssä, että Woodi ei ole unohtanut oppejaan ja voisin ilahtua kevään pelloilla ja nähdä taas ne meidän mahdollisuudet. 

Tällaisin ajatuksin ollaan siis Huiskuhäntien kanssa lähdössä uuteen vuoteen :) Positiivisin mielin otamme vastaan mitä tuleman pitää ja palataanpa vuoden päästä näihin ajatuksiin ja ihmetellään taas, että mikä meni pieleen ja missä onnistuttiin ;) 

Ihanaa, onnellista ja tulosrikasta uutta vuotta toivotellen!
Henna, Giara, Wanda ja Woody

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti