maanantai 4. tammikuuta 2016

Vuoden 2016 kisat korkattu agilityn saralta :)

Niin se vuosi 2016 lähti napakasti käyntiin, kun heti vuoden kolmantena päivänä suunnattiin ekoihin agilitykisoihin ;) Hieman kotoa lähtiessä mietin, että onkohan tässä taas mitään järkeä. Itselläni on hyvin todennäköisesti murtunut kylkiluu pienen onnettomuuden jäljiltä, Woody ei ole kunnolla treenannut agilityä sen jälkeen kun ollaan siirrytty hallitreeneihin ja pakkastakin oli niin mukavasti, että lämmin sohva viltteineen olisi vain vetänyt puoleensa ;) Noh, onneksi taas kerran lähdin, sillä sangen antoisa reissu tuli tehtyä :) 


Eka radalla meillä oli tuomarina Arto Laitinen. Minien päästellessä tätä rataa menemään ehti siihen jo vähän sivusilmällä tutustua ja nähdä ne vaaranpaikat joita radalle oli viljelty ihan mukavasti ;) Woody onneksi yleensä on aika näpeissä, mutta nyt 4 kuukauden kisatauon jäljiltä en tiennyt oikein yhtään, että millainen koira minulla mahtaa ohjattavanani olla ;) Talvella kun kunnon treenejä en oikein raaski vedellä hallissa, jonka pohja on mielestäni turhan kova agilityn menoon, niin käytännössä oikeaa ratatreeniäkään ei oltu 4 kuukauteen Woodin kanssa tehty ;) Sama Woodihan se kuitenkin onneksi siellä oli tallessa ja tähän rataan aika tyytyväinen olen - tietysti tuota keinua lukuunottamatta ;) Videolta katsoessani keinulla kulutamme aikaa sen 7 sekuntia ja yliaikaahan tällä radalla tehtiin 5,91 sekuntia ;) Vähän harmittaa, että vaikka tuota keinua on yritetty treenata kuntoon koko syksy kun on tiedetty, että se on meillä ongelmallinen, niin taas vieraalla keinulla ollaan ihan siellä lähtöpisteessä missä oltiin jo joskus 2 vuotta sitten. Erittäin antoisaa tämä koiraharrastus tältä kantilta ;) Mutta eihän me lannistuta. Selkeästi se treeni mitä ollaan tehty ei ole tuottanut tulosta, joten nyt on vaihdettava ajattelumallia ja kokeiltava jotain muuta. Seuratoverini Susanna jo muutaman ihan järkevän oloisen keinon keksikin, kun kisoissa tuota keinua puitiin ja täytyy lähteä niitä kokeilemaan. Jos ei ala keinu ongelmat ohittua, niin sitten suunnataan jo vaikka yksityistunneille osaavemmille ihmisille, maksoi mitä maksoi ;) 


Toiselle radalle meille vaihtui tuomariksi Hilpi Yli-Jaskari. Mukavan radan hän olikin loihtinut kinkun sulatus tarkoitukseen ;) Tämän radan juoksin maaliin asti luulleen tehneeni Woodin kanssa 0-radan, mutta tulostaulullehan sitten napsahti kuitenkin 5 virhepistettä. Pienellä päättelyllähän se selvisi, että jostakin kontaktista on täytynyt tuomarin käden nousta ja todellisuudessa itseasiassa se vitonen oli tullut puomin alastulokontaktilta. Muutoinkin tällä - ja aiemmallakin - videolla näkyy, että aika korkealta Woody poistuu A:ltakin eli kontaktit ehdottomasti takaisin treeniin, että ne tullaan alas asti eikä ruveta sieltä turhia vitosia napsimaan :) Hyvän mielen rata kuitenkin, sillä meno tuntui mukavalta ja eihän tuo hullummalta näyttänytkään. Parissa kohtaa olisi ohjaaja voinut vähän lujempaakin jaksaa juosta ja hiukset pitää jatkossa laittaa kiinni niin, että niitä ei tarvitse radalla oikoa :D 


Viimeisenä ratana juostiinkin sitten Hilpin hyppyrata, joka todella oli tehty sitä juoksua varten! :D Jo rataantutustumisessa olin innoissani, että mahtava lopettaa kisat tällaiseen rataan, että on ainakin koiralla intoa seuraaviin koitoksiin ;) Ja kyllähän sitä sitten juostiinkin  ja kerrankin voin myös videolta todeta, että minä tosiaan juoksin! :D Tälle radalle koitettiin myös treenikaverini Susannan vinkistä jättää Woodia lähdössä vähän kauemmaksi, jotta se ehtisi saada enemmän vauhtia peliin siinä vaiheessa kun ajanotto lähtee käyntiin ja ainakin videolta katsottuna meno näyttää paremmalta kuin kahdella aiemmalla videolla heti sieltä alusta lähtien. Toki kaikilla radoilla ei voi lähteä sata lasissa, mutta tämäkin on hyvä ottaa treenattavaksi asiaksi. Tieto koiralle heti jättöpaikasta, että lähdetäänkö lujaa tykittämään eteenpäin vai tullaanko rauhassa eka este, jotta saadaan suoritettua mahdollisesti heti alussa oleva haastava paikka. Meille kun jokainen sekunti tahtoo olla melkoisen tärkeä ;) Huippu rata lopettaa vuoden ekat kisat ja vielä huipumpaa oli se, että rata radalta Woodin etenemisvauhti vain parani! Kolmen radan juokseminen ei siis ole meille ainakaan vauhdin/kunnon puolesta ongelma :) 

Summasummarum: hienosti lähti vuosi käyntiin agilityn osalta :) Ilman erittäin epäonnistunutta keinua ja turhaa kontaktivirhettä olisi kisoissa juostu triplanollat, mikä ennen tuntui ihan täydeltä mahdottomuudelta ;) Toki yleensäkin ne nollat kaatuvat johonkin pieniin virheisiin, mutta pitäähän sitä hetken saada maiskutella että mahdollisuus oli ;) Ja nyt laskeudutaankin alas sieltä pilvilinnoista ja palataan työntekoon agin saralla: keinu kuntoon ja kontakteihin muistutustreeniä, erilaisia lähtöjä kokeiluun ja se ohjaajan hiuskuontalo kunnolla kiinni ennen radoille menoa ;) Näillä eväillä uuteen agilityvuoteen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti