lauantai 9. syyskuuta 2017

Kokkolan agikisoissa 9.9.2017

Taas käytiin agiliitelemässä kolmen radan verran. Viime viikonlopun agiserti maistui vielä melkoisen hyvältä ja nälkä kisaan oli kova, vaikka tiedänkin että Kokkolassa ruukaa olla melkoisen kova taso ;)


Ensimmäisellä radalla tein tosi kökön ohjauksen 2. hypyn jälkeen ja menetin siinä arvokkaan sekunnin. Vastakäännöksellä olisin saanut Woodin kääntymään melkoisen paljon tiukemmin ja olisin saanut jättää "Tässä, tässä" huudot pois pelistä, joita minun muutenkin pitäisi välttää jotta Woody uskaltaa päästellä ;) Muutoin rata sujui hyvin. Osasin valita ne oikeat linjat, joilla Woody pystyi pitämään laukan koko ajan yllä ja käännökset olivat tiukkoja kun niin tarvitsi olla. Tuloksena radan toinen puhdas suoritus kaikista osallistuvista koirakoista, mutta harmittavasi yliaikaa 0,46 sekuntia. Sen olisi voinut tuosta 2. ja 3. hypyn välistä pinnistää kyllä ;) Sijoitus kuitenkin 2/19 joten aika läheltä se liippasi taas ;) Voittaja tosin paineli lähes 7 sekuntia meitä nopeampaa radan, joten siihen meillä ei olisi ollut mitään jakoja :)


Toinen rata alkoi meille hieman hankalasti, kun heti toisella hypyllä sai olla tekemässä takaakiertoa. Lähdön koukerot syövät meiltä sitä vauhtia kovasti kun heti pitää olla vauhtia himmaamassa, mutta eihän se auta ku tehdä mitä tuomari on suunnittelut ;) Tällä radalla hylkäykseen johtanut suoritus oli kyllä ihan ohjaajasta kiinni. Radan toiseen putkeen ohjasin Woodin huonosti ja ennen A:lle tuloa ajauduin täysin eri puolella koiraa kuin olin rataantutustumisessa suunnitelttu. Sittenhän se meni A:n jälkeen melkoiseksi tunaroinniksi kun ei ollut hajuakaan mitä olisin tehnyt, kun olin väärällä puolen ;) Tunaroinnin jälkeen alkoi sitten loppurata taas sujua ja nälkä kasvaa kolmannelle radalle.


Kolmas rata oli mielestäni meiltä sangen sujuvaa menoa. Kaikki linjat oli kunnossa ja varmasti valittua tuli meille se nopein reitti. Hieman aiemmin saisin edelleenkin koiralle kertoa missä on seuraava este, mutta koska tämä rata oli yhtä mutkittelua ja kääntyilyä, en oikein tohtinut päästää sitä irti ;) Kaunis rata omaan makuun, mutta 0,12 sekuntia meni yliajalle tämäkin. Tänään me ei kyllä tuolla radalla olisi pystytty yhtään nopeampaan menoon, paitsi ehkä kepeiltä ja puomilta, mutta kumpaakaan niistä en viitsi tällä hetkellä revittää kun mielessä on vieläkin Woodin niskajumi elokuulta ;) Mieluummin jumiton koira ;) 

Seuraavia agilitykisoja saakin sitten hetken odotella. Lokakuussa käydään uudestaan hierojalla katsomassa ovatko lavat pysyneet auki ja jos ovat, niin sitten uskallan taas täysin huoletta jatkaa revittelyä :) Tänään Woody kulki hyvin ja vaikka etenemät jäivätkin hieman vajaaseen 3,6 m/s niin en noilta kiemuraradoilta kyllä tiedä olisiko koskaan pystytty tuon nopeampaan menoon. Kun koko ajan joutuu kääntämään ei Woody pääse koko radalla kertaakaan edes lähelle huippunopeuttaan, joten tyytyväinen saa olla tämän päivän vauhteihin :) 

Huomenna vaihdetaankin lajia ja käydään 0-koirailemassa Sievin kennelkerhon rallytokokisoissa voittaja- ja mestariluokissa. Viikon päästä odotettavissa piirinmestaruusrallytokokisat, joissa Woody edustaa Sievin kennelkerhoa voittajaluokassa :) peukut pystyyn siis! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti